______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Újabb Nürburgring rekord született, azaz ilyen gyorsan autót még nem törtek össze a Zöld Pokolban

hirdetés

A Nordschleife egy teljes ember kívánó versenypálya, ahol bizony nagyon sokan törik rommá az autójukat a pályanapokon. A Mercedes sofőrje viszont még rátett egy lapáttal, azaz a pályára felhajtás után pár másodperccel máris a korláton találta magát.

 

Bátran állíthatjuk, hogy a világ talán legnehezebb versenypályája a hosszáról is híres Nürburgring Nordschleife, más néven a Zöld Pokol. Lassú és gyors szakaszok váltogatják egymást, a pálya bizonyos részei között óriási a szintkülönbség ráadásul több mint 20 kilométert kell megtenni egy kör teljesítéséhez. Nem csoda, hogy sok pilóta elvérzik ezen a helyen előbb-utóbb. Most az előbbre érkezett egy igen szélsőséges példa.

Történt ugyanis, hogy az egyik pályanapon egy lelkes Mercedes C63 AMG tulaj úgy döntött, hogy a pályára felérve azonnal kövér gázzal vág neki a távnak, hogy minél jobb időeredményt tudjon felmutatni. Az időeredmény meg is lett, a felhajtás után alig 2-3 másodperccel már a szalagkorlátnak is támaszkodott a német csodajárgány. Egyértelmű a rekord, jár a plecsni!

hirdetés

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button