______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Újabb helyekről tiltották ki a Teslákat Kínában

hirdetés

Tavaly már egyszer belefutott a Tesla abba, hogy Kínában eltiltották a gyártó modelljeit a katonai komplexumoktól. Most egy komplett városrészbe nem hajthatnak be Elon Musk autói.

 

Habár jelenleg is Kína a Tesla egyik legnagyobb felvásárló piaca, a helyi kormány szemmel láthatóan nem örül az amerikai technológia jelenlétének. Elég csak arra gondolni, hogy tavaly az összes katonai támaszpontról kitiltották az amerikai elektromos modelleket, mondván, hogy azok kamerarendszere felveti a kémkedés lehetőségét.

Akkor Elon Musk több közleményben is reagált, melyekben megerősítette, hogy a Teslák rendszerei nem alkalmasak kémkedésre, amilyen információkat rögzítenek, azok az ázsiai ország határain belül maradnak.

hirdetés

A helyi döntéshozókat azonban szemmel láthatóan nem győzte meg az amerikai zseni, most ugyanis egy komplett városrészből tiltották ki a Teslákat két hónapra. Egészen pontosan Qinhuangdao város Beidaihe negyedébe nem lehet egyetlen egy Teslával sem tartózkodni július legelejétől. Miért? Mert magasrangú katonai vezetők fognak ezen a környéken tanácskozni az elkövetkező két hónapban.

A kormány tehát nem látja szívesen Elon Musk elektromos járgányait, de az eladási adatokból kiderül, hogy a lakosság viszont nem ezen az állásponton van, amíg az ország többi részén szabadon lehet használni őket. Ezt pedig csak maximum egy háborús helyzet változtathatja meg a jövőben, amire reményeink szerint soha sem kerül majd sor!

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button