______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Új szupersportkocsin dolgozik a Porsche

hirdetés

A Porsche vezérigazgatója jelentette be, hogy egy új projekten dolgoznak a márka szakemberei, melynek a végeredménye egy minden eddiginél gyorsabb és erősebb modell lesz.

 

Ha Porsche, akkor sosem beszélhetünk lomha és tehetetlen járgányokról, de bizonyos időközönként a gyáriak rendre túlszárnyalják saját magukat is. Elég például a Carrera GT szupersportkocsira vagy éppen a 918 Spyder tudására gondolni.

A németek azonban egy ideje már nem mutattak be igazán új csúcsmodellt, így érthető, hogy mostanság a rajongók egyre inkább ki vannak éhezve Porsche különlegességekre. Most úgy tűnik, hogy már nem kell sokáig várniuk, a márka vezérigazgatója ugyanis megerősítette: egy minden eddiginél erősebb és gyorsabb modellen dolgoznak éppen.

hirdetés

Technikai specifikációkról egyelőre nem esett szó, így még az sem tisztázódott, hogy az újdonság a Porsche elektromos törekvéseinek új eszköze lesz, vagy pedig még utoljára villantanak egy nagyot a belsőégésű motorosok világában is.

Az igazat megvallva leginkább az első variációra van esély, a gyáriak ugyanis nemrég tették közzé, hogy jelentős beruházásokkal és befektetésekkel készülnek a nagyobb teljesítményű és sűrűségű akkumulátorcellák fejlesztésére és gyártására, melyek egy új, brutális teljesítménnyel felvértezett modellben debütálhatnak majd az évtized második felébe.

hirdetés

Ezzel pedig egybevág Oliver Blume azon kijelentése is, hogy az új csúcsmodell 2025 előtt nem igazán várható, először az elektromobilitás elterjesztése a cél a palettán és a márka célközönségének körében . Ezen törekvések pedig újabb elektromos modelleket eredményeznek majd az elkövetkező pár évben is.

(a képeken nem a készülő csúcsmodell látható, azt még grafika szinten sem mutatták meg a gyáriak)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button