______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Új kupén dolgozik a Lexus

hirdetés

Egy japán forrás erősítette meg, hogy a Lexus egy új kupé modellen dolgozik. A feltételezések szerint ez lesz egyben az RC és az LC utódja is.

 

A Lexus az RC modellt még 2014-ben mutatta be. Igaz, hogy 2018-ban kapott egy alapos ráncfelvarrást az autó, de akkor sem mehetünk el a tény mellett, hogy már bőven kiszolgálta a saját modellciklusát a japánok kupéja. Utódmodell? A japán Best Car magazin forrásai szerint már javában folyik az új kétajtós fejlesztése.

Az egyelőre meg nem nevezett modell ráadásul az információk szerint nem csak az RC szériát váltja le, hanem ezzel nyugdíjazzák a japánok a 2017-ben bemutatkozott LC kupét is. A Lexus tehát lényegében ugyan azt lépi meg, mint a Mercedes, amikor a C osztály és az E osztály kupéját összevonta egyetlen modellben.

hirdetés

A Toyota luxusmárkájaként a Lexus is próbál egyelőre távol maradni a teljes villanyosítástól, így az új modell sem tisztán elektromos lesz, hanem a japán forrás szerint az LC 3,5 literes hibrid V6-osa kerül majd bele, illetve villanyosítás nélküli alternatívaként a Lexus GX és a Toyota Tundra 3,4 literes duplaturbós V6-osa is megjelenhet a kínálatban. Mi a helyzet az RC F és az LC 500 variánsokban megismert 5 literes szívó V8-assal? Az már úgy tűnik, hogy a Lexusnak sem fér bele innentől kezdve a jövőképbe.

Már azt is tudni lehet, hogy egy 2+2 üléses és 4.8 méter hosszú autóról van szó 2,87 méteres tengelytávval, tehát lényegében a már említett Mercedes CLE dimenzióival rendelkezik majd a Lexus újdonsága.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button