______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Új kupé-SUV modellt mutat be a Renault

hirdetés

A Renault egy közepes méretű kupé-SUV modell érkezését jelentette be, melynek elnevezése egy legendás repülőgépre utal vissza. A Rafale csak hibrid hajtásokkal lesz elérhető.

 

A Renault az elmúlt időszakban elég agresszíven mozdította el a palettát az SUV modellek irányába, ráadásul ennek a folyamatnak még közel sincs vége. A franciák ismét egy ilyen járgánnyal jelentkeznek, egészen pontosan egy kupé-SUV kivitellel.

Bejelentették ugyanis, hogy júniusban hivatalosan is bemutatkozik a D szegmensben elhelyezkedő szabadidő-járgányuk, mely egyben a kupé-SUV kínálatuk csúcsa is lesz. Ez a Rafale, melynek az elnevezése a repülőgépek világából érkezett.

hirdetés

És itt nem a Dassault vadászgépére kell gondolni, hanem jóval korábbi és legendásabb gépre. Egészen pontosan az 1934-es Caudron-Renault C460-esre, mely egy együléses versenyrepülő volt és komoly sikereket ért el a maga korában.

Szóval adott az aviatika világában jól hangzó név és egy kimondottan lendületes vonalakkal megrajzolt járgány, melynek meghajtásáról a Renault E-Tech hibrid hajtás gondoskodik majd. Bár ennél mélyebben a gyáriak egyelőre még nem mentek bele a technikai részletekbe, jó eséllyel a már ismert, 200 lóerős öntöltő hibrid rendszerre kell számítani, melyhez később csatlakozik egy konnektorról tölthető variáns is.

hirdetés

A Rafale premierje hivatalosan június 18.-án várható.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button