______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Új idők új autós kiegészítői, avagy így formálta át a koronavírus a gyári extra kiegészítők piacát

hirdetés

Van, hogy egy divathullám formálja át a világot, és van, amikor sajnos egy világjárvány teszi meg mindezt. Az első verzió barátibb, de az biztos, hogy a koronavírus hatására ma már olyan kiegészítőkkel házalnak a gyártók, amikre egy évvel ezelőtt még nem igazán volt példa.

 

A gyári extra kiegészítők azóta léteznek, amióta lényegében megnyílt az első autókereskedés. Volt amikor a praktikum uralta ezen eszközök piacát, majd a kényelem vált elsődleges szemponttá. Sőt, a divat is nagy formáló erővel bír, hiszen nincs is jobb, mint Audis termoszból szürcsölni a kávét egy A4 ülésében ülve, vagy éppen egy kempingezés alkalmával a G-osztály mellett felállított grillezőben egy Mercedes billoggal (igen ilyen is van) rányomni a csillagot a vacsoránkra.

Na de új időket járunk, a világot meghódította és átformálta a pandémia, így hihetetlen gyorsasággal reagálnak az új fejleményekre a gyártók is. Most már nem csak pólókkal kedveskednek a legtöbben a vásárlóknak, hanem bizony olyan eszközökkel, melyek jelenlétét a vírusveszéllyel indokolja mindenki. Így lehet, hogy a BMW bejelentette, hogy nemsokára megvásárolható lesz a nanoszálas levegőszűrő, mely utólag is bepattintható lesz majd bármelyik modellbe, illetve ez az oka annak is, hogy a Ford mindenféle PVC válaszfalakat kínál a Tourneo és a Transit vásárlóknak.

hirdetés

Bizony, a Ford új pajzs rendszere lényegében átlátszó PVC elválasztó elemekből áll, amiket különböző helyekre lehet felszerelni. Van például olyan, ami az elől ülőket védi fejmagasságban egymástól, míg egy másik az első és a hátsó utasok közé feszíthető ki. Noha ezek egyike sem jelent hermetikus elzárást, a gyártó véleménye szerint a vírusvédelemre tökéletesen alkalmasak, hiszen felfogja a köhögéssel levegőbe kerülő szemcséket, ami addig nem jelent veszélyt másokra, míg azok a fertőzött felülethez hozzá nem érnek. Azért még így sem ajánlatos hosszú távon igazolt betegekkel megpakolni a kocsit és útra kelni, fő a biztonság!

A Ford PVC pajzsa egyébként könnyen fertőtleníthető és a gyári közlemény szerint nem befolyásolja a fűtő és hűtő berendezések hatékonyságát, a felszerelése pedig a csatoknak és a szélvédőre nyomható tappancsoknak köszönhetően gyors és nagyon könnyű. És ez csak az új vírusvédelmi kiegészítő eszközök első fecskéje, van egy olyan érzésem, hogy bőven lesz még folytatása más márkák esetében is…

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button