Autós Hírek

Új CLAAS kombájnok jelentek meg a piacon

A CLAAS lefelé bővítette a kombájn-palettáját a most bemutatott EVION szériával, mely a családi gazdaságok és a kisebb bértáblákat művelő bérvállalkozók számára kínál tökéletes alternatívát.

 

A CLAAS már évtizedek óta az igazi minőséget biztosítja a gazdálkodóknak. A TRION és a LEXION kombájn szériák már többször is bizonyították, hogy a kínálat legjobbjai, most pedig megérkezett a kompakt, ötládás modell, az EVION.

Persze, ebben a szegmensben is a legtöbbet kínálja a gyártó, azaz a családi gazdaságok és a kisebb bértáblákat művelő bérvállalkozók is ugyanolyan modern technológiát kapnak, mint a nagyobb méretosztályban jelen lévő kombájnok vásárlói.

Ott van például mindjárt, hogy az egy dobból álló tangenciális cséplőrendszer 600 mm átmérőjű cséplődobot kínál, amit szinkronizált oszlatódob és 5 db 4,40 méter hosszú rázóláda egészít ki, miközben a cséplőrendszer teljes szélessége 1,420 mm. Ennek köszönhetően a cséplés számára 0,95 négyzetméternyi kosárfelület, valamint a másodlagos leválasztás számára 6,25 négyzetméternyi leválasztó-felület áll rendelkezésre a rázóládáknak köszönhetően. A szabványos, cséplőkosár alatti dörzsbetétekkel kiegészítve ez az elrendezés nagy áteresztőképességet kínál, miközben kiváló terményminőséget biztosít.

Ehhez tartozik még, hogy az EVION széria tagjai MULTICROP cséplőrendszerrel rendelkeznek, azaz gyakorlatilag bármilyen termény aratható velük anélkül, hogy komolyabb változtatásokat kéne végrehajtani a beállításokban.

A kompakt méret ellenére komoly magtároló kapacitással is rendelkezik az újdonság. A fülke mögött található magtartály 5,600 literes az EVION 410-nél, illetve 6,500 liter és 8,000 liter az EVION 430 és EVION 450 esetében. Mindhárom típusban 330 mm átmérőjű ürítőcsiga dolgozik, ami másodpercenként 90 literes ürítési sebességet garantál, a teljes tartály pedig 1-1,5 perc alatt üríthető ki.

A kombájn meghajtásáért egy 6,7 literes Cummins B6.7 típusú motor felel, mely a STAGE V károsanyag-kibocsájtási normát is teljesíti. A 204 és 258 lóerő közötti teljesítmény már egészen alacsony, 1900-as fordulatszámon elérhető, de a DYNAMIC POWER motorvezérlés mindig csak akkora teljesítményt enged leadni, amire ténylegesen szükség van. Ez a funkció akár 10 százalékkal is csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást, viszont a magtartály ürítése közben automatikusan a legnagyobb teljesítményszintre kapcsol a rendszer.

A CLAAS munkagépek Magyarországon elérhetők az Axiál Kft. kínálatában.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button