______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Tűzveszély miatt hívja vissza a Hyundai az elektromos Kona modelleket világszerte

hirdetés

Első körben a hazai piacon jelentette be a Hyundai, hogy zárlat okozta tűzveszély miatt beavatkozást igényelnek az elektromos Kona modellek, a probléma viszont globálisnak tűnik. Az amerikai és az európai tulajok sem biztos, hogy megússzák a garanciális szervizelést.

 

Előző héten jelentette be a Hyundai, hogy az ázsiai piacon értékesítettt elektromos Kona modelleket tűzveszélyesség miatt kell visszavinni ingyenes hibaelhárításra a gyári szervizekbe. Most nagyon úgy tűnik, hogy nem csak a gyártó hazai piaca értintett a problémában, hanem a világ többi tájára is jutott szép számmal a hibás darabokból.

Eddig az elektromos rendszerben töltés közben keletkező zárlat miatt 16 esetben tudnak kigyulladásról a gyáriak, melyek közül több Amerikában és Ausztráliában történt meg. Az Autonews Europe információi szerint a gyártó nemsokára az európai visszahívást is bejelenti, ami csak itt több mint 37 ezer autót érint majd.

hirdetés

A koreai visszahívás egyébként a gyakorlatban szoftverfrissítést és esetlegesen akkumulátor cserét jelentet, így erre számíthatnak az európai tulajok is a kiértesítés után. A Hyundai akkumulátor beszállítója, az LG Chem egy közleményben hárította a felelősséget, szerintük ugyanis a gyártóval eszközölt közös vizsgálat rávilágított, hogy még ha hibásak is az akkumulátorok, azok tüzet nem tudnak okozni, azaz az elektromos rendszerben keresendő a komoly hiba forrása.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button