______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Tovább bővül az AMG elektromos palettája

hirdetés

A Mercedes-AMG hivatalosan is megerősítette, hogy egy újabb elektromos járgány kerül fel nemsokára a teljesítményre kihegyezett palettára. Ráadásul ez nem egy alap Mercedes sportos átirata, hanem kimondottan az AMG kínálat sajátossága lesz az 1000 lóerős sportszedán.

 

Az AMG már egy ideje kínál elektromos modelleket a vásárlóknak, hiszen az EQ paletta döntő része kapható teljesítményre kihegyezett formában is. Most viszont egy kimondottan csak AMG-ként fejlesztett modell érkezését jelentette be a német gyártó.

Az autóról egyelőre álcázott képeket közöltek csak, de az már ezeken is megfigyelhető, hogy leginkább a négyajtós AMG GT elektromos átiratának tekinthető az újdonság, melyet egyértelműen a 2022-ben bemutatott Vision AMG koncepció inspirált.

hirdetés

Az egyelőre meg nem nevezett autó lesz egyben a németek első modellje, mely az újonnan fejlesztett AMG.EA platformot használja fel. Ezt az architectúrát kimondottan nagy teljesítményű elektromos járgányok számára alkották meg, így helytálló lehet az a feltételezés, hogy a négyajtós villanyos 1000 lóerős teljesítménnyel jelenik majd meg, ezzel konkurenciát állítva a Porsche Taycan legerősebb kivitelének is.

Pontosabb részletekkel egyelőre nem szolgáltak a csillagos márka képviselői, ám a tesztelés alatt készült képekből következtetve nemsokára megkezdődnek a pontosabb szivárogtatások is.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button