______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Több mint 1 milliárd dollárt költ a Ford dél-afrikai fejlesztésekre

hirdetés

Sosem költött még egy cég sem annyit Dél-Afrika autóiparának fejlesztésére, mint amennyit a Ford készül most eme célra áldozni. Több mint 1 milliárd dolláros fejlesztéssel valósul meg nemsokára a Silverton üzem korszerűsítése.

 

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy Afrikában is komoly jelenléttel számolnak az autógyártók. A Ford például egy ideje már autókat is gyárt a Dél-Afrikai Köztársaság területén, most pedig még nagyon hangsúlyt fektetnek majd a szóban forgó ország iparára.

Az amerikai gyártó ugyanis bejelentette, hogy alapos korszerűsítésnek veszik alá a Silverton városban található összeszerelő üzemüket, mellyel a tervek szerint a 168 ezer darabos éves gyártási kapacitást 200 ezer darabra növelik majd. Csak az üzem korszerűsítése 683 millió dollárt emészt majd fel, ám még további 365 millió dollárt költ majd a Ford az ország területén szétszórt beszállító egységek fejlesztésére is.

hirdetés

“Ez a beruházás tovább fogja korszerűsíteni a dél-afrikai tevékenységünket, segítve a helyi kirendeltségünket abban, hogy még fontosabb szerepet játsszanak globális autóipari tevékenységünk növekedésében, valamint a Volkswagennel kötött stratégiai szövetségünkben”- mondta Dianne Craig, a Ford nemzetközi szövetségének az elnöke.

A most bejelentett beruházás abszolút rekordnak számít annak értelmében, hogy eddig ennyi pénzt még egyetlen gyártó sem fektetett Dél-Afrika iparának fejlesztésébe.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button