______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Tesla rivális elektromos érkezik a Mercedes palettájába

hirdetés

Tesztelés közben sikerült lencsevégre kapni azt az elektromos Mercedest, mely a Tesla Model S közvetlen ellenfele lehet pár év múlva.

 

Sokak szerint vakvágány az elektromos autózás, ám az biztos, hogy a legtöbb gyártó pénzt nem kímélve fejleszt ebbe az irányba. A kategóriában még mindig a Tesla az etalon, de szépen lassan érkeznek az érdemi kihívók is.

Az egyik ilyen a Mercedes, mely már az elektromos szedán közúti tesztelésénél tart. Bár hivatalosan nem erősítették meg a gyáriak, de pletyka szinten felmerült, hogy EQE néven érkezik meg az újdonság a szalonokba valamikor 2022 folyamán.

hirdetés

Az elnevezés már csak azért is logikus, mert egy E-osztály méretű szedánról van szó, mely nem az elektromos SUV-ok esetében alkalmazott alapokra épül fel, hanem egy úgynevezett variálható “gördeszka” padlólemezt használnak az elektromos csillagos lépcsőshátúak esetében a gyáriak.

Pontos technikai adatok egyelőre még nincsenek, de a gyáriak már most 600 kilométeres hatótávról beszélnek a “long range” kivitelek esetében, ami egyben azt is jelenti, hogy az EQE többféle teljesítménnyel és akkumulátor csomaggal lesz majd elérhető.

hirdetés

(képek: Carscoops)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button