Autós Hírek

Terepjáró E-Type? Ilyet sem látni minden nap!

A Jaguar E-Type az autózás történelmének egyik legszebb, legritkább és egyben legdrágább darabja. Ezért is ritka, ha valaki terepjárót csinál belőle. Szerencsére most is egy replika kasztni került fel a Range Rover alvázra.

 

A Jaguar E-Type már a maga korában is igazi kuriózum volt, mára pedig már igazi gyűjtői különlegességnek számít. Ezért sem jellemző, hogy átalakítási alapnak használják a megmaradt darabokat.

Most viszont felbukkant egy igencsak különleges példány az interneten, egészen pontosan egy terepjáró verzió, ami természetesen sosem létezett gyári kivitelben. Jó hír a rajongóknak, hogy most sem egy eredeti példányt szedtek szét, hogy megteremtsék a klasszikus szörnyeteget, hanem egy utángyártott karosszériát használtak fel, melyet egy 1984-es Range Rover létravázas alvázára szereltek fel.

A motortérben szintén egy Rover eredetű 3,5 literes V8-as erőforrás dolgozik, mely egy ötsebességes manuális váltó segítségével hajtja meg a tengelyeket.

A belső tér kialakításánál mondhatjuk, hogy nem volt szempont az eredeti állapot feltüntetése, azaz nem éppen az E-Type világa köszön vissza ezen a ponton, hanem inkább a Range Rover puritánsága dominál.

Egy igazi feltűnő különlegességről van szó, ráadásul teljesen működőképes állapotban. Ráadásul, a járgányt most bárki megvásárolhatja “potom” 19,750 angol fontos, azaz valamivel több mint 8 millió forintos áron.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button