______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Teljesen elektromos formában tér vissza az Opel Manta

hirdetés

Az Opel nemrég mutatott be egy egyedileg megépített és villanyosított klasszikus Mantát. Most kiderült, hogy egy üzenet volt az akció: tényleg visszatér az immár villanyosított kínálatba a legendás név.

 

Nem is olyan rég számoltunk be mi is arról, hogy az Opel egy régi klasszikus villanyosításába vágott bele. A Manta GSe elektroMOD azonban csupán egyetlen példányban készült el, de mint most kiderült, nem hiába született meg az érdekes koncepció.

Az Opel ugyanis bejelentette, hogy 2024-re részlegesen, 2028-ra pedig teljesen elektromosra vált, azaz innentől kezdve már csak villanyos autókat lehet majd tőlük vásárolni. Persze, a mai világban, ahol sorra jelentik be a gyártók, hogy mikor térnek át teljesen a konnektorfüggőségre, ez még nem is lenne olyan nagy dolog, csak hogy kiderült az is, hogy ezzel együtt visszatér a legendás név is a kínálatba.

hirdetés

Pontos technikai részleteket még nem árult el a Stellantis kötelékébe tartozó gyártó, de annyit már tudni lehet, hogy a villanyos Manta valamikor az évtized közepén mutatkozik be és az újonnan megalakult cégóriás új EV platformjára építik fel. A mostani beharangozó 500 és 800 kilométer közötti elektromos hatótávot ígér.

Akkor tehát lesz egy klasszikus kinézetű villanyos is a gömbvillámosok kínálatában! Nem erről van szó. A végleges elektromos Manta ugyanis más lesz, mint az elektroMOD, a most bemutatott képek tanulsága szerint a crossoveres irány sem zárható ki a jövőben.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button