Autós Hírek

Tanulmányként mutatkozott be a következő Toyota C-HR

A Toyota várhatóan jövőre mutatja be a következő C-HR végleges változatát, ám a tanulmány már most bemutatkozott. Sok következtetést ezzel már most levonhatunk azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a japánok kompakt SUV modellje.

 

A Toyota kínálat egyik legfontosabb tagja a C-HR, mely kompakt méreteivel azokat a vásárlókat célozza meg, melyek egy fiatalos SUV modellre vágynak, de nem akarnak az átlagnál nagyobb összegeket költeni erre a hóbortra. Ez egy igen komoly mértékű piaci lefedést jelent, így érthető, hogy a japánok további generációkat tartanak életben, ráadásul egyelőre még nem kizárólag teljes villanyosítással.

A C-HR Prologue ugyanis még tanulmány, de a gyáriak elmondása szerint olyan közel áll a megvalósításhoz, hogy lényegében az utolsó simításokat végzik rajta. Ennek szellemében szinte biztosra vehetjük, hogy például marad a fényszórók jellegzetes rajzolata, illetve a hátsó ajtók esetében megint szokatlan helyre kerül a kilincs, azaz ami a most is futó szériánál az ajtó legtetején van, az a következő generációnál amennyire csak lehet, hátra lesz tolva.

A belsőt egyelőre nem leplezték le a gyáriak, de a trendeket és a Toyota felkészültségét tekintve garantálható a digitális műszerezettség és az infotainment rendszer sokrétű tudása.

Technikai szempontból hivatalosan még csak annyit lehet tudni, hogy az új C-HR a TNGA-C platformra épül fel, ami ugyan támogatja a teljes villanyosítást is, ám erről eddig egyetlen szó sem esett. A konnektoros és sima hibrid variánsok viszont néhány gyári szivárogtatással megerősítést nyertek.

Ahogyan azt is tudni lehet már, hogy a tervek szerint már 2023 első felében megismerkedhetünk a széria változattal is, melynek gyártását Törökországban kezdik meg, az akkumulátorokat viszont egy másik európai üzemben szerelik össze, egyelőre meg nem nevezett országból importált cellák felhasználásával.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button