______________________________________________________________
hirdetés
Autós HírekElektromos

Találtak még 20 kilométert a Jaguar i-Pace akkumulátor csomagjában

hirdetés

Az elektromos Jaguar egy szoftverfrissítésnek köszönhetően tud messzebb menni egy töltéssel, mint eddig. A versenyautó változat tökéletesítése során szerzett gyakorlatnak köszönhető a megnövelt hatótáv.

 

Az elektromos autók egyik előnye, hogy szoftvermódosítással a hivatalos megjelenés után is lehet alakítani a menetteljesítményeken és a hatótávon. Pontosan így járt most a Jaguar elektromos modellje, az i-Pace is.

A mérnökök ugyanis az i-Pace eTrophy versenyautó fejlesztése közben szerzett tapasztalatokat átültették az utcai változatra is, így egy új szoftvernek köszönhetően 20 kilométerrel nőtt meg a hatótáv. Természetesen nem új a piacon az ilyen jellegű beavatkozás, hiszen a Tesla szinte havonta dob ki új csomagokat, melyek érdemben nyúlnak bele a már meglévő autók specifikációiba.

hirdetés

 

A lényeg, hogy a hivatalos közlemény szerint most már nem 470, hanem 490 kilométernyi “energiát” képes tárolni a járgány 90 kWh-s akkumulátor csomagja. Persze, ez a valóságban ez egy picit máshogy nézhet ki, ahogy azt nem is olyan rég Pista is megtapasztalta, amikor próbára tette az i-Pace hatótávját.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button