______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Szép az élet hat keréken, avagy itt a Rezvani Hercules 6X6

hirdetés

Manapság már nem csak a lóerők háborúja, hanem bizony a tengelyek számáé is kibontakozóban van. Talán a Mercedes indította útjára ezt az őrületet, aztán pedig a Hennessey is beszállt egy limitált széria erejéig. Most pedig a Rezvani cég mutatta be a 6×6-os szörnyetegét.

 

Van, amikor már valami annyira túlzás, hogy pont attól lesz sikeres! Mert, hát valljuk be, igazság szerint kinek van szüksége egy három tengellyel, összkerékmeghajtással és bitang erős motorral szerelt szörnyetegre, mégis manapság már úgy vonzza az igencsak tehetős vevőket a 6×6-os kategória, mint a szabadon hagyott hús a legyeket.

Most egy új lehetőség adódik azoknak, akik vagy lemaradtak a Mercedes és a Hennessey brutális terepeseiről, vagy csak egyszerűen valamiért túl kevésnek érezték azokat. A Rezvani ugyanis a Hercules modelljével igyekszik minden igényt kiszolgálni, már legalábbis a felhozatalt elnézve.

hirdetés

Először is érdemes megjegyezni, hogy bár alig lehet észrevenni az alapokat nyújtó modellt, de egy Jeep Gladiator megnagyobbításról és átfaragásról van szó. Ennek köszönhetően a választható erőforrások is az FCA csoport palettájából kerültek ki. Itt van mindjárt a belépő szintet jelentő 3,6 literes V6-os 290 lóerős teljesítménnyel, de a dízelek szerelmesei is megtalálhatják a számításaikat a 3 literes EcoDiesel V6-osnak köszönhetően, mely 260 lóerőt képes leadni 600 Nm nyomaték mellett.

Aki lendületesen szeretné mozgatni a méretes bódét, annak érdemes a motorpaletta tetejéről válogatnia. Itt tanyázik ugyanis az 507 lovas HEMI V8-as erőforrás és az abszolút csúcsnak számító 7 literes kompresszoros V8-as is, mely némi átalakításnak köszönhetően már 1300 lóerőt képes kipréselni magából 1380 Nm nyomaték mellett.

hirdetés

Azokra is gondolt a Rezvani, akik nem csak feltűnősködni szeretnének, hanem esetleges támadástól is tartanak, a Military csomaggal ugyanis egy golyóálló monstrum válik a Hercules-ből. A karosszériát kevlár elemekkel erősítik meg, az üvegeket pedig vastag golyóálló kivitelre cserélik. A kocsi alja aknától is védő borítást kap ebben az esetben, a karosszéria pedig még az elektromágneses impulzusnak is képes ellenállni. Természetesen nem maradhatnak ki az olyan finomságok sem, mint például a nagyfeszültséggel ellátott kilincs vagy éppen az autót pillanatok alatt füstbe burkoló védelmi rendszer.

A Rezvani természetesen a jármű képességeihez szabta az árazást is. A legvisszafogottabb kivitel 225 ezer dollárba kerül, ám aki kéri a katonai extrákat és a 7 literes V8-as motort, annak már csaknem félmillió dollárt kell otthagynia a kereskedőnél. Nem olcsó mulatság feltűnőnek és golyóállónak lenni, az már biztos!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button