______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Sokat változik majd az Audi sportkocsik világa a márka értékesítési igazgatója szerint

hirdetés

A villanyosítás mellett az Audi nagyon úgy néz ki, hogy más formában is hozzányúl a jövőben a két ikonikus sportkocsijához, az R8-hoz és a TT-hez. Egyelőre csak annyit árult el Hildegard Wortmann, hogy másra kell számítani, mint amit eddig ismertünk.

 

Az Audi már egy ideje kifejtette elkötelezettségét a villanyosítás iránt, ami természetesen a sportos modellek palettáján is tetten érhető lesz. Sőt, a német gyártó inkább azoknál helyezi előtérbe egyelőre az elektromos hajtások alkalmazását, hiszen az e-Tron GT lényegében egy RS modell is a jövőből.

Na de mi lesz az olyan, minden porcikájukban a sportkocsik világába tartozó járgányokkal, mint például az R8 és a TT? Azok is megváltoznak, ráadásul sokkal nagyobb mértékben, mint amire elsőre számíthatnánk! Erről a gyártó értékesítési igazgatója, Hildegard Wortmann beszélt a Top Gear magazinnak.

hirdetés

“Az R8 a márkánk ikonja. De a múlt ikonjai nem feltétlenül a jövő ikonjai is. A következő generáció nem csak egy R8 lesz elektromos motorral, hanem arra van szüksége, hogy másként legyen R8, mint eddig”- hangzott az utalás arra, hogy lényegesen többet változtatnak majd a németek a koncepción egy egyszerű villanyosításnál.

Audi PB18 e-tron Concept 2018

Hogy erre miért is van szükség, azt a másik legendás modell, a TT kapcsán árulta el a gyártó képviselője: “Egy hiteles és érzelmekkel feltöltött sportkocsi volt, de az ügyfelek megváltoztak, a világ elfordul az eddig ismert roadsterektől. Mi mindig az érzelmekre hatottunk az autóinkkal, nézd csak meg a tanulmányainkat. Vannak ötleteink szép számban!”

Audi PB18 e-tron Concept 2018

Ennél részletesebben egyelőre nem árulta el Wortmann, hogy milyen átalakuláson mennek majd keresztül az Audi sportos modelljei, de az már most érződik, hogy gyökeres változásokat készítenek elő a gyáriak az ilyen nyilatkozatokkal.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button