______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Sikeresen zárult az elektromos Mercedes busz utolsó tesztelése is

hirdetés

A Mercedes befejezte az elektromos EQV utolsó hivatalos tesztjét is, mely Svédországban szélsőséges hidegben történt meg. Jöhet a nyári bevezetés.

 

A Mercedes akár csak a többi nagyobb gyártó, nem kevés hangsúlyt fektet az elektromos paletta fejlesztésére is. Náluk ez az EQ modellcsalád, melynek már nyártól tagja lesz a V-osztály elektromos átirata, az EQV is.

A németek ugyanis bejelentették, hogy sikeresen lezárult a téli tesztelés is, melyet -30 fokos hidegben végeztek el Svédországban. A több héten keresztül tartó programban 30 mérnök vett részt és több EQV példányt is próbára tettek. Nem csak azt vizsgálták, hogy maga az autó hogy viselkedik ilyen szélsőséges helyzetben, hanem azt is figyelemmel kísérték, hogy mennyire lesz fagyos a helyzet, ha ilyen hidegben gyorstöltőket használnak.

hirdetés

“A téli tesztelés az utolsó állomás volt a piacra vezetés előtt, az autó pedig kiválóan vett minden akadályt. A hőkezelés kiemelt fontossággal bír az elektromos járművek esetében, így a programon szerzett tapasztalatokkal biztonságosabbá és kényelmesebbé tehetjük az EQV-t”- mondta Benjamin Kaehler, a csillagos márka kisbuszokért felelős részlegének vezetője.

Az EQV tehát nyáron érkezik kétféle tengelytávval, a meghajtásáról pedig egy 204 lóerős elektromos motor fog gondoskodni. Ez az egység egy 90 kWh teljesítményű akkumulátorcsomagból nyeri majd az energiát, mely nagyjából 400 kilométeres hatótávot biztosít majd a személyszállítónak.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button