______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Rolls-Royce: minden új modellünk kizárólag elektromos lesz

hirdetés

Bár már korábban is hallani lehetett a Rolls-Royce elektromos terveiről, azt eddig nem lehetett tudni, hogy milyen gyorsan lépi meg az átállást a gyártó. Most Torsten Müller-Ötvös tisztázta, hogy elég gyorsan, ugyanis a jövőben érkező újdonságok már csak villanyos hajtással kerülnek a szalonokba.

 

Az elektromos autózás mint jövőkép jelenleg még sokak számára jelent kétkedést. Ez érthető is, hiszen sok még a kérdés a technológiával kapcsolatban. Akik viszont nem hezitálhatnak sokáig, azok az autógyártók, azaz nekik most kell eldönteni, hogy milyen irányba mozdulnak el, mert pár év múlva már lehet, hogy késő lesz, azaz lemaradnak a technikai versengésben.

Talán ezért is döntött úgy a Rolls-Royce is, hogy nyíltan beszél a villanyosítási terveiről a Spectre elektromos modell prezentációja alkalmával, azaz maga a vezérigazgató, Torsten Müller-Ötvös árulta el a Car Magazinenak tett interjújában, hogy mindent az elektromos vonalra tesznek fel.

hirdetés

Olyannyira, hogy a jövőben érkező új Rolls modelleknek már nem is lesz benzines motorral ellátott variációja, azaz innentől már csak elektromos autókat dobnak a piacra. Ez annyit tesz, hogy nagyjából 2030-ra, mire kifutnak a mai még konzervatívabb szemléletű modellek, a Rolls-Royce egy ízig-vérig elektromos gyártóként lesz jelen a piacon.

Persze, a gyáriak elmondták, hogy a változás nem fog semmit sem változtatni az igazi Rolls-Royce érzésen. Sőt, az autóik még csendesebbek és dinamikusabbak lesznek. “Elektromos a jövő. Ez meg fog történni. Én úgy érzem, hogy ez ráadásul tökéletesen összeillik a márkánkkal is. Én nem látok problémát a bömbölő motorok elbúcsúztatásában”- mondta a Rolls vezér, aki hozzá tette azt is, hogy a célközönségük már most nyitott az elektromos autózásra, csak éppen máshonnan szerzik be ehhez az autókat. Még…

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button