Autós Hírek

Renault-Dacia formatervező került a Fiat és az Abarth vezető dizájneri székébe

Francois Leboine eddig leginkább a Renault tanulmánymodelljeivel hívta fel magára a figyelmet, ám mostantól a Fiat és az Abarth formai megoldásaiért lesz felelős.

 

Új vezető dizájnert avat a Stellantis, a Fiat és az Abarth formai megoldásaiért ugyanis mostantól Francois Leboine lesz felelős. A francia szakember eddig a Renault kötelékében tevékenykedett.

Nem is akármelyik részlegben, ugyanis neki köszönhetők a francia gyártó utóbbi években bemutatott tanulmány modelljei, többek között a Renault 5 Concept, de az ő keze munkáját dicséri az új Clio generáció is, illetve a Dacia Sandero legújabb megjelenéséhez is kimondottan sok köze van.

“Örömmel üdvözlöm a tehetséges tervezőt, aki elismert szakmai készségekkel rendelkezik. Francois előrelátó tervezése és a nagyszerű személyisége lesz az alapköve a Fiat és az Abarth megújulásának!”- mondta Jean-Pierre Ploue, a Stellantis dizájnért felelős igazgatója.

A 46 éves, Royal College of Art egyetemen diplomát szerzett dizájner június elejétől tölti be az új pozícióját a márka vezérigazgatója, Olivier Francois alatt, míg jelentési kötelezettsége a már említett Jean-Pierre Ploue felé lesz a jövőben.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button