Autós Hírek

Renault-alapokon tér vissza a Mitsubishi Colt

Mintegy tízévnyi kihagyás után a Mitsubishi visszahozza az egykor szebb napokat megélt modelljét a palettára. A Colt új generációja hibrid lesz és Renault-alapokra épül.

 

A Mitsubishi Colt pályafutása még a 60-as években kezdődött, de Európában a 90-es évektől játszott igazán meghatározó szerepet a kisautók piacán. A siker azonban a 2010-es években már látványosan a múlté lett, így a gyártó 2012-ben le is vette a kínálatról a modellt.

Mitsubishi Colt (CAO) ‘1992–96

Most viszont, a Renault segítségével mégis visszatér az egykor ismert kisautó, ráadásul teljesen modern alapokon, hibrid formában. Legalábbis erre enged következtetni a japánok első kedvcsinálója, amelyben a Clio által is használt CMF-B platformra épülő járgány oldalán ott virít a Hybrid EV felirat is.

Mitsubishi Colt (Z30) ‘2002–12

Túl sok technikai információt egyelőre nem árult el a gyártó, csupán annyit erősítettek meg, hogy az új Colt feladata nem lesz más, mint hogy ismét megerősítse a Mitsubishi jelenlétét az európai piacon. A gyártás is Törökországban veszi kezdetét valamikor 2023 első felében.

Mindent összevetve nem lenne meglepő, ha az új Colt is a Renault Clio E-Tech hajtását hasznosítaná majd, amely egy 94 lóerős 1,6 literes benzinmotorból és a hozzá társított 49 lóerős, elektromos rásegítésből áll.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button