______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Rekordáron kelt el Schumacher legendás Ferrari versenyautója

hirdetés

Újabb rekordot állított fel az együléses versenyautók kategóriájába Schumacher 2003-as F1-es versenyautója, miután valaki hajlandó volt 14,6 millió dollárt kifizetni érte az RM Sotheby’s aukcióján.

 

Az köztudott, hogy bármi, ami Michael Schumacher nevéhez köthető, az hihetetlen értéket képvisel a piacon. Na de melyik az a kategória, amely abszolút a legendás német versenyzőt képviseli, ezért pedig érték tekintetében tényleg a határ a csillagos ég? Természetesen az egykori versenyautói!

Még 2017-ben egy aukció keretein belül egészen elképesztő 7,5 millió dollárért kelt el Schumacher 2001-es versenyautója. Bár akkoriban az elemzők egy picit többre számítottak, az aukció mégis abszolút sikernek könyvelhető el.

hirdetés

Most pedig az RM Sotheby’s aukcióján megint csak felbukkant egy Schumacher F1-es Ferrari, ráadásul nem is akármelyik. Arról a Ferrari F2003-GA versenygépről van szó, mellyel a sztárpilóta megszerezte anno a hatodik világbajnoki címét. Nem másolat, ez az eredeti autó!

Természetesen óriási érdeklődés övezte az árverést, ahol szépen sorra licitáltak egymásra a tehetős gyűjtők. Ennek köszönhetően a vételár egészen 14,6 millió dollárra csúszott fel, ami rekordnak számít az együléses versenyautók kategóriájában.

hirdetés

A Ferrari F2003-GA egyébként teljesen helyreállított állapotban került kalapács alá, tehát az új tulajdonosa akár azonnal pályára is vihetné, ahogyan azt a legendás pilóta fia, Mick Schumacher is tette az értékesítés előtt. Persze, valószínűbb, hogy egy méretes vitrinbe kerül a sporttörténeti ritkaság, ami érthető is. A lényeg, hogy

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button