Autós Hírek

Porsche: még több terepes sportkocsi érkezhet

A Porsche elnöke szerint a 911 Dakar piacra dobása csak egy folyamat első lépése. Ha kedvező a fogadtatás, akkor a 911 modellcsaládban további terepjáró átiratok bukkanhatnak fel.

 

A Porsche részéről a tavalyi év egyik legnagyobb dobása volt, hogy felvették a palettára a 911-es terepezésre átalakított változatát. Bár első pillantásra úgy tűnhet, hogy a 911 Dakar egy kis kitekintés a múlt irányába, de tulajdonképpen sokkal többről van ennél szó.

Oliver Blume, a Porsche elnöke ugyanis a Car Magazine-nak adott nyilatkozatában elárulta, hogy a szóban forgó modell sikerétől függ, hogy lesznek-e további lépések. Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy a fogadtatás kedvező, így minden adott egy külön offroad sportkocsi modellcsalád kiépítéséhez.

“A Porsche képes arra, hogy a régi sikeres és legendás termékeit átültesse a jelenbe. Ez történt a Dakar esetében is. Aztán arra gondoltunk, miért is ne lehetne ez egy harmadik pillér (a 911 családban) a GT és a múltat idéző Heritage változatok mellett? Miért is ne lehetne off-road? A kapu most már nyitva áll”- hangzott a kijelentés.

Elképzelhető tehát, hogy nemsokára éppen annyira megszokott lesz a Porsche 911 világában is az emelt hasmagasságú modellek jelenléte, mint ahogyan azt kimondottan tömegtermékeket gyártó márkák kínálatában is láthatjuk. Persze, ettől egy Porsche mindig különleges marad, viszont az ilyen lépésekkel (a legjobb bizonyíték az SUV modellek beépítése a sportkocsi-gyártók palettájára) alapvetően új vásárlói rétegeket lehet megszólítani.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button