Autós Hírek

Porsche 928 Toyota V12-es motorral? Miért is ne?

Ha autó átalakításról van szó, akkor sokszor csak a képzelet szabhat határt. Ott van például, hogy miért ne lehetne egy régi Porsche 928-asba egy Toyota eredetű V12-es motort bepattintani? Persze, hogy be lehet.

 

Ha tuning, akkor legtöbbször a külső csinosítására és a gyári motorok erősítésére gondolunk. Van azonban egy másik irányzat is, ahol már nem az autó gyári alkatrészeivel dolgoznak. Például típusidegen motorokat pakolgatnak be a kasztniba.

Ezen irányzat szülöttje a mai érdekességünk is, ami nem más, mint egy Porsche 928-as, mely eredetileg egy 4,5 literes, 220 lóerős V8-assal gördült le anno a gyártósorról. Ezt az egységet némi szakértelemmel könnyen tovább lehet erősíteni, vagy ott van a lehetőség, hogy pakoljunk bele egy nagyobbat. Ez utóbbit választotta a Porsche tulaja.

A kiszemelt erőforrás a Toyota 5 literes V12-esére esett, mely eredetileg az 1990-es Century sajátja volt. Ehhez társították hozzá a C5 Corvette hatsebességes manuális váltóját, és már adott is a hangzatos száguldozás a 280 lóerős teljesítménynek köszönhetően.

Változtatásokat találhatunk még több más helyen is. Újak például a Wilwood féktárcsák, melyek a Porsche Panamera 18-as felnijei mögött bújnak meg, illetve nem mehetünk el szó nélkül az egyedi gyártású kipufogó-rendszer mellett sem. Hátul még amolyan bónuszként egy kis Audi TT szárnyat is felszerelt az alkotó, biztos, ami biztos.

Ha rákívántál az átalakításra, akkor most van egy jó hírünk: akár a tiéd is lehet, ha elekzdesz rá licitálni a Cars & Bids oldalán.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button