Autós Hírek

Percek alatt fogyott el az elektromos Citroen Buggy

A Citroen a rajongók hajszolására döntött úgy, hogy piacra dobja a kis elektromos Ami erősen nyáriasított változatát. Összesen 50 darabot terveznek belőle gyártani, de már késő bánat, percek alatt elkelt az összes.

 

A Citroen furcsa kinézetű elektromos autója az Ami, mely egyértelműen a franciák elképzelése a városi mobilitás jövőjét illetően. Picike, aránylag olcsó és nem is tud többet, mint amit egy egyszerű közlekedési tárgynak tudnia kell. Érzelmekre hatni? Na, azt nem igazán tud.

Legalábbis ez volt eddig a helyzet. A Citroen ugyanis úgy döntött, hogy piacra dobja a My Ami Buggy Concept széria változatát, hogy azzal kedveskedjen a francia rajongóknak. Széria, már amennyiben lehet erről beszélni egy csupán 50 példány erejéig készülő furcsaságról.

A meglehetősen szellős és látványosan matt khaki színű villanyost kimondottan a francia piacra szánják, ezért ott is kezdődött meg ma a rendelések felvétele. A gyártó honlapját természetesen ellepték a jelentkezők, de értelemszerűen csupán 50 ember fért bele abba a bizonyos megrendelői listába. Mennyi idő alatt zárult le az akció? 17 perc és 28 másodperc alatt!

Az Ami hajtásán nem változtattak a gyáriak, azaz a hangtalan strandfutó meghajtásáról az eddig is használt 8 lóerős elektromos motor gondoskodik, amely az energiát a parányi 5,5 kWh-s akkumulátorból nyeri ki. Ezzel 70 kilométeres hatótávot ígérnek a Citroen képviselői. Persze, ez roppant kevés a mai világban, de az Ami és a My Ami Buggy egyaránt rövid távok megtételére lett kitalálva. Igazság szerint hosszú órákat talán ember nem is szeretne eltölteni a kis furcsa kapszulában.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button