______________________________________________________________
hirdetés
Autós HírekElektromos

Pályán villantott a Cupra e-Racer

hirdetés

Versenypályán is bemutatkozott a Cupra elektromos versenyautója. Mattias Ekström hajtotta meg Barcelonában a jövőre az ETCR szériában induló járgányt.

 

Nem kapott még túlzottan nagy hírverést, így arányaiban kevesen tudják, hogy elméletileg már jövőre elrajtol az elektromos túraautó világbajnokság, az ETCR. Azért elméletileg, mert eddig két gyártó tudott komoly versenygépet lerakni az asztalra a széria számára: a Hyundai és most a Seat sportmárkája, a Cupra.

Az e-Racer villanyos versenyautót eddig főleg statikus bemutatókon láthattuk, ám most végre a végleges változattal mentek ki egy versenypályára róni a köröket. Nem volt kérdés, hogy kinek kell Barcelonában terelgetnie az éles helyzetben 670 villanylóval ellátott gépet: a volánnál természetesen Mattias Ekström, a VW csoport versenyző márkanagykövete ült.

Ekstörm a tesztprogram után beszámolt az élményeiről, amik érthető módon döntően pozitívak voltak. Főleg az tetszett neki, hogy lassú kanyarok után hihetetlen lendületesen lehet kigyorsítani a járgánnyal, ám azért olyan elemekre is felfigyelt, ami szerinte még megszokást igényel a jövőben.

hirdetés

“Jelenleg a legnagyobb kihívás a váltó és hang nélküli versenyzés. Kényelmes, de átveri az érzékeinket, így aki a kanyarsebességet eddig a sebességfokozat és a motor bőgése alapján lőtte be, azt a jövőben érhetik először kellemetlen meglepetések” -figyelmeztetett a ralikrossz és kétszeres DTM világbajnok a csendes versenyautók legnagyobb hátrányára: a sebességérzet tompulására.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button