______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Önvezetés kicsiknek

hirdetés

Az autóipar egyre komolyabb mértékben koncentrál az önvezető rendszerek fejlesztésére. A technológia azonban más területeken is érdekes lehet. Például most bemutatták az első önvezető babakocsit.

 

Ha önvezetés, akkor sokaknak az autóipar próbálkozásai ugranak be, vagy maximum a repülés világára jöhet még szóba. A technológia azonban az élet más területein belül is segíthet nekünk, amire tökéletesen világított rá az idei CES-en a Glüxkind Technologies cég.

Bemutatták ugyanis a világ első önvezető babakocsiját, mely 360 fokos kamera-rendszerrel rendelkezik és úgy halad biztonságosan, hogy közben senki sem tolja. Az Ella mindeközben nem távolodik el a szülőtől, azaz nem kell attól félni, hogy egyszer csak öntudatra ébred a rendszer és elrabolja a gyereket.

hirdetés

Már csak azért sem, mert az önvezető funkció úgy nem működik, ha a gyerek benne van a kocsiban. Na de akkor mi értelme is van az egésznek? Mondjuk sétálsz a parkban a gyereket tolva, erre elkezd sírni a csöppség. Ekkor te persze kézbe veszed a gyermeket, hogy megnyugtasd, de gyalogolhatsz is tovább anélkül, hogy a kocsit hátra kelljen hagyni, vagy pedig fél kézzel kéne egyensúlyoznod az utóddal.

Magától tehát nem közlekedik a babakocsi, ha a gyermek benne van, viszont az elektromos hajtás ilyenkor is rásegít a kerekekre, hogy könnyebb legyen tolni. Álló helyzetben pedig a “ringató” funkcióval élhetnek a szülők.

Az elektromos motor egy töltéssel nyolc órát képes működni, ami persze normál felhasználás mellett több mint elegendő. Fontos még, hogy a felső rész cserélhető, akár autós gyerekülésre is, így külön “felépítménnyel” indulhatunk útnak mondjuk egy könnyed sétához a szabad levegőn, vagy pedig egy komolyabb útra a nagyszülőkhöz.

hirdetés

Természetesen az önvezető babakocsi egyelőre nem olcsó mulatság, egészen pontosan 3800 dolláros bevezető árral kerül piacra valamikor az elkövetkező hónapok során.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button