______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Növeli a gyártási kapacitást Oroszországban a Hyundai

hirdetés

A Hyundai megkapta az engedélyt az orosz hatóságoktól, hogy megvásárolja az egykori General Motors üzemet, ezzel tovább bővítve a szentpétervári kapacitását.

 

A General Motors még 2008-ban alapította meg az oroszországi gyáregységét, amit költségcsökkentés okán 2015-ben be is zártak. Azóta nem üzemel a gyár, viszont más cégek folyamatosan érdeklődtek a megvásárlásával kapcsolatban. Köztük van a Hyundai is, akinek pont kapóra jön a lehetőség a crossover modellek gyártási kapacitásának a bővítéséhez.

Persze, Oroszországban nem ilyen egyszerű gyárat vásárolni, kell hozzá a helyi hatóságok jóváhagyása is. A Hyundai esetében ráadásul a monopol ellenes szervezet is vizsgálódott, majd arra jutottak, hogy mehet az üzlet, azaz a koreai márka gond nélkül megveheti a szentpétervári üzemet.

hirdetés

A Hyundai és a Kia ezzel komoly kapacitás bővítést érhet el, hiszen a GM üzem a szakértők szerint évi 100 ezer autó legyártására alkalmas, amihez hozzájön még a márka másik két szentpétervári gyáregységének a 200 ezres kapacitása is. Indokolt az bővítés? A koronavírus helyzet árnyékában még nem igazán. Viszont, ha visszaáll a rendszer a régi kerékvágásba, akkor már az lehet, hiszen a két márka összesen több mint 400 ezer járgányt értékesített tavaly Oroszországban, ezzel még a helyi autóipar óriást, az AvtoVAZ-t is megelőzve.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button