______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nincs megállás, hivatalosan is megalakult a Xiaomi elektromos autós részlege

hirdetés

Eddig is nagy érdeklődést mutatott a Xiaomi az elektromos autózás iránt, ám most már hivatalosan is megtették az első lépéseket az autógyártóvá válás felé. Már van hivatalos részlege is a techipari óriásnak, ami csak ezzel az ágazattal foglalkozik.

 

A Xiaomi eddig főleg a telefonokkal és az elektromos rollerekkel hívta fel magára a figyelmet, de a kínai techipari cég lényegében mindent kínál a vásárlóknak, amire csak szükség lehet a mindennapokban. Na jó, autót még nem, de ez fog megváltozni pár éven belül a jelenlegi állás szerint.

A kínai cég ugyanis eddig is nagy érdeklődést mutatott az elektromos autózás felé, ráadásul ők egyből az önvezető megoldások felé tolnák el az ipart. Ezért vásárolták fel pár héttel ezelőtt az önvezető technológiákat kutató Deepmotion Tech-et, illetve különítettek el 10 milliárd dollárnyi alapot a későbbi fejlesztésekre és gyártási technológiákra. Ennek fényében tehát már csak formaiság, de mégis fontos mérföldkő, hogy megalakult a kimondottan elektromos járgányokkal foglalkozó részleg, a Xiaomi EV Company Limited.

hirdetés

Na de mennyire kell komolyan venni a Xiami törekvéseit? Maradjunk annyiban, hogy erősen változóban van az autóipar és egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a techipari szereplők, ami komoly átrendeződést eredményezhet az elemzők szerint az elkövetkező években. A Xiaomi pedig ebben erős, hiszen pár év alatt globális hálózatot tudtak kialakítani, amit Trump elnöksége sem tudott megakadályozni az amerikai tiltásokkal. Érdemes tehát figyelemmel követni a fejleményeket.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button