______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nevet változtat Amerikában a Kia, de nem kell Volkswagen szintű akcióra számítani

hirdetés

A Kia új stratégiájának része a márkaarculat átalakítása, mely nem csak a logó megújításában merül ki, hanem Amerikában például meg is változik a cég neve. Kia Motors America helyett most már csak Kia America néven fut majd az ázsiai gyártó.

 

A villanyosítás jegyében átalakulás megerősítésére nevet változtat egy gyártó Amerikában? Ajjaj, ez a Volkswagen félresikerült március végi akciója óta nem cseng túl jól az emberek fejében. Pedig a Kia tényleg megnézi ezt, de teljesen más módon, mint amivel a német gyártó hitegette a világot, na meg a befektetőket.

hirdetés

Egészen pontosan arról van szó, hogy a koreaiak új márkaarculat kialakításához elhagyják a “Motors” megjelölést a cég nevéből és helyette simán csak Kia America név alatt működnek tovább. A változás érinti a Kia Motors North America-t is, mely teljesen meglepő módon mostantól simán Kia North America. Az európai Kia esetében egyelőre még nem nyert megerősítést a változtatás.

Az arculatváltás akárcsak a legtöbb gyártónál, a Kia esetében is a villanyosítás miatt vált aktuálissá, aminek a része a már korábban bemutatott új embléma is. Az előzetes tervek szerint a koreai gyártó mintegy 35 milliárd dollárt fektet a fenntartható mobilitás kialakítására az elkövetkező években, melynek keretén belül nem kevesebb, mint 10 új elektromos modell kerül majd fel a palettára a már bemutatott EV6 mellé.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button