______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Németország rákapcsol az elektromos autók népszerűsítésére

hirdetés

A CNN információi szerint Németországban is jön az emelt összegű, de sávos elektromos autó támogatási rendszer, illetve nemsokára minden benzinkútnak rendelkeznie kell villanyos töltővel is.

 

Nálunk nemrég lett bevezetve az elektromos autók sávos állami támogatása, ami főként az olcsóbb modellek vásárlóinak kedvez. Hasonló tendencia van kialakulóban Németországban is, viszont ők egy picit lazábban kezelik a dolgokat, hogy minél inkább fokozzák a villanyos vásárlói kedvet.

A CNN információi szerint ugyanis az új támogatási rendszer úgy fog kinézni, hogy 40 ezer eurós (nagyjából 13 millió forint) értékhatárig 6000 euróval (2 millió forint) járul hozzá az állam a vásárláshoz, ezen érték fölött pedig csökkentett támogatással lehet számolni. Ez annyit tesz, hogy a német kormány egy Tesla vásárlást is támogatni fog (nálunk erre egy forint támogatás sem jár), de nem a teljes összeggel.

hirdetés

Az állami támogatás összegére Németországban még a már meglévő gyári támogatás is rájön, ami a 40 ezer eurónál olcsóbb autók esetében plusz 3000 euró, így összesen 9000 euróval, azaz több mint 3 millió forinttal kell kevesebbet fizetniük az ottani vásárlóknak majd az új szabályok bevezetése után.

Az elektromos autó vásárlásra ösztönző csomagnak odaát van még egy igencsak fontos pontja. A tervezetben ugyanis az is szerepel a Carscoops hírportál szerint, hogy a jövőben minden egyes benzinkút üzemeltetőjének (a már meglévő kutakat is beleértve) gondoskodniuk kell töltőoszlopok telepítéséről. Ezzel pillanatok alatt megsokszorozódna az elérhető elektromos töltők száma, ráadásul nem egy csomópontban, hanem az ország területén elszórtan, jelentősen javítva az e-mobilitás élhető megvalósításának az esélyeit.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button