Autós Hírek

Nem készül több belsőégésű BMW motor Németországban

A BMW hivatalosan is beszüntette a belsőégésű motorok gyártását Németországban. Persze, ez közel sem jelenti azt, hogy eltűnnek a benzines és dízel modellek a palettáról.

 

Mondhatni, hogy egy korszak ért véget a BMW életében, miután a müncheni gyáregységben elkészült az utolsó darab helyben készült belsőégésű motor. A V8-as egységet készítő gyártósort már el is kezdték átalakítani elektromos modellek készítésére, illetve a munkások átképzése is megkezdődött az új területre.

Persze, a müncheni üzemtől eddig sem állt távol az elektromos autók gyártása, hiszen 2021-től itt készülnek az i4-es modellek. Az is megerősítést nyert, hogy nemsokára az elektromos 3-as széria is csatlakozik a felhozatalhoz, illetve valószínűleg nagy szerepet vállal majd a gyáregység a 2025 és 2027 között bemutatásra kerülő hat “Neue Classe” elektromos modell gyártásában is.

Bár egy korszak tényleg véget ért, azért nem annyira drámai a helyzet, mint elsőre tűnik. A BMW kínálatában ugyanis jó darabig megmaradnak még a benzines és dízel alternatívák is, az ezen autókat kiszolgáló motorok pedig Angliában és Ausztriában készülnek tovább.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button