______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nem fejleszt új belsőégésű motort az Audi, de a jelenlegi palettát még nem dobja el

hirdetés

Markus Duesmann, az Audi vezérigazgatója szerint nincs már értelme új belsőégésű motorgenerációt fejleszteni, inkább az alternatív hajtásokra koncentrálnak a jövőben. A jelenlegi motorokat azért még addig tökéletesítik, amíg csak lehetséges.

 

Abban a korban élünk, amikor minden évben egyre komolyabb emissziós szabályozásokkal kell szembenéznie az autóiparnak. Ennek köszönhetően egyszer eljön az a pont, amikor a gyártóknak már nem lesz többé kifizetődő belsőégésű motorokat gyártani, ráadásul az Audi vezérigazgatója szerint meglehetősen közel állunk ehhez a ponthoz.

Markus Duesmann a Frankfurter Allgemeine Zeitung magazinnak beszélt arról, hogy ők pontosan ezért már nem ölnek pénzt abba, hogy teljesen új belsőégésű motorokat fejlesszenek ki, hiszen mire ezek elkezdhetnék a pályafutásukat már valószínűleg sehol sem lennének használhatók a zéró-emisszióra törekvő szabályok miatt.

hirdetés

Duesmann azt azért hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy egyik pillanatról a másikra lekerülnek a kínálatból a belsőégésű motorok, a meglévő palettát ugyanis addig fejlesztgetik és sziszolgatják majd, amíg azok meg tudnak felelni a kritériumoknak. Ez főleg azért fontos az Audi vezér szerint, mert az elektromos autók az előrejelzések szerint az infrastruktúra hiánya miatt az elkövetkező években nem jelentenek majd minden piacon élhető alternatívát, így ezeken a helyeken addig kell megtartani a hagyományos hajtásokat, amíg csak az lehetséges.

Persze mindezek mellett a felszabaduló tartalékokat az alternatív hajtások fejlesztésére fordítják majd, ami a gyártó jelenlegi álláspontja szerint a villanyosítást jelenti döntő többséggel. Az Audi tehát úgy néz ki, hogy tesz egy óriási lépést a villanyos jövő felé, de a vezérigazgató szavaiból némi csalódottság szűrődik ki, azaz érezhető, hogy az új emissziós normákat nem csak túlzónak, hanem egyben feleslegesnek is tartja. “Az EURO 7 szabványok technikailag hatalmas kihívást jelentenek, pedig nem profitál belőlük nagy mértékben a környezetvédelem. Ezzel rendkívüli korlátozások lépnek életbe a belsőégésű motorok tekintetében”- hangzott az interjúban.

hirdetés

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button