Autós Hírek

Nem dolgozik elektromos szupersportkocsin a McLaren

A McLaren vezérigazgatója egy interjúban árulta el, hogy egyelőre nem foglalkoztatja őket az elektromos szupersportkocsi kérdése. Michael Leiters szerint ugyanis a jelenlegi technológiával túl nehéz lenne egy ilyen autó, így ebben az évtizedben nincs esély arra, hogy piacra dobják a saját villanyos változatukat.

 

Egyre többet lehet hallani elektromos sportkocsikról az autózás világában. Elég csak a Lotus Evija, MG Roadster vagy mondjuk a rekordokat döntögető Rimac Nevera modellre gondolni. Vannak azonban olyan gyártók is, akik sokat letettek már az asztalra sportautózás terén, mégsem akarnak hallani egyelőre a villanyosításról.

Ilyen a McLaren is, melynek vezérigazgatója, Michael Leiters egy a Bloomberg számára adott interjúban árulta el, hogy ők egyelőre nem foglalkoznak az elektromos szupersportkocsi kérdésével. Miért? Mert a jelenlegi technológiával egyszerűen túl nehéz lenne egy ilyen autó.

Na de akkor a már említett gyártók, például a Rimac hogyan oldotta meg a problémát? Leiters elmondása szerint sehogyan, hanem más kontextusba helyezték a kérdést. Ezek az autók ugyanis egyenesben nagyon jól mennek, viszont a súlyuk miatt kevésbé agilisak kanyarokban, mint egy jóval könnyebb belsőégésű motorral szerelt sportkocsi.

“Az alacsony súly nagyon fontos, na meg persze a hatótáv is. Én úgy gondolom, hogy az ezt lehetővé tévő technológia nem lesz jelen ebben az évtizedben…Mi nem akarunk olyan autót, mely két tonnát nyom és mellette kétezer lóerőt képes kipréselni magából”- hangzott Leiters kijelentése, aki azt is leszögezte, hogy majd akkor kezdenek el foglalkozni a dologgal, ha egy ilyen autó súlyát 1500 kiló alá lehet szorítani kompromisszumok nélkül.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button