______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Négyajtós elektromos bogárszerűséget mutatnak be Kínában

hirdetés

Jövő héten veszi kezdetét a Shanghai Auto Show, mely számtalan különlegességnek szolgál majd premier helyszínként. Ilyen lesz ez a négyajtós bogár különlegesség, melynek semmi köze nincs a Volkswagenhez, ellenben teljesen elektromos.

 

Az ázsiai belpiacos járgányok európai szemmel eléggé furcsának hatnak, ám szemmel láthatóan a kínaiak is igyekeznek néha egy-egy újdonságukkal visszanyúlni olyan modellekhez, melyek globális szinten ismertek és valamilyen szinten legendásak is. Legalábbis erre enged következtetni az ORA újdonsága, mely jövő héten a Shanghai Auto Show keretein belül mutatkozik majd be.

A kiszivárgott képeken egy egészen Volkswagen Bogár megjelenésű járgány rajzolódik ki, ám természetesen némi alapos átgondolással. Először is, a kínaiak járgánya négyajtós kivitelben készül el, a fényforrások pedig LED-es technológiával valósulnak meg. Úgy néz ki, hogy a fém lökhárító is megmarad, de a hátsó traktus újabb és áramvonalasabb rajzolatot kap az eredetitől eltérő dizájnnal.

hirdetés

A belső tér magában hordozza a klasszikus hangulatot, de a kormányt és a műszerfalat modernizálták a megalkotók. Ez utóbbit a digitális kijelzők és a turbina mintázatú légbeömlők uralják, a középkonzolon pedig a BMW modellek világát idéző választókar jelenik meg. A BMW-s vonal nem véletlen, ugyanis az ORA annak a Great Wall Motors-nak a tulajdonában áll, mely kínában a Mini modelljeit készíti majd, a most bemutatásra váró Volkswagen utánérzéshez hasonlóan teljesen elektromos kivitelben.

Címkék

Hasonló tartalmak

2 komment

  1. Szóval a volt KdF-Wagen egy olyan országban éled újra ahol egypártrendszer / diktatúra van? Steve Buscemi jut az ember eszébe a Fegyencjáratból… “Mert mi az irónia?”

  2. Szerintem jól néz ki.
    Azért valahol fura az, hogy pl a BMW a kínai piac ízlésvilágával indokolja az undorító, óriáshörcsög pofájú autóit,
    erre meg a kínaiak ilyet mutatnak be, még ha valószínűleg nem is lesz sorozatgyártásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button