______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nagyobb autó 800 ezer forintból? Kérdezz-Felelek Extra

hirdetés

Szilárd az F Astráját szeretné lecserélni valami nagyobbra, de a váltásra szánt keret elég visszafogott. Renault Scenic? Esetleg Opel Meriva? Göbi inkább mást választana!

 

Szilárd nem szeretne már költeni az elhasználódott F Astrára, inkább úgy döntött, hogy lecseréli valami nagyobbra.

“Sziasztok!

Hatalmas rajongótok vagyok! Szeretném kikérni a véleményeteket! Van egy 1992-es évjáratú F Astrám,1.4 benzin 3 ajtós!

hirdetés
Nagyjából meg vagyok vele elégedve,de elég sokat kéne most rákölteni/ futómű, beltér,motor/! Ahogy öregszem egyre nehezebb a ki és beszállás! Elgondolkoztam,hogy lecserélem!
Valami újabb és magasabb ülésű jutott eszembe!  Kb 6-800 ezer forint összeg amit megengedhetnék magamnak!
Nézegettem II-es Scenicet,Merivát vagy még C-max is jó lenne! Esetleg valami kombi is belefér ilyen összegig! Elég nagy darab vagyok,nagyobb mint Brúder!! Olyat szeretnék amiben el is férek és még pakolni is lehet bele! 
Várom a válaszokat,ha lehet többetekére is! Köszönöm előre is!! 

Maradok tisztelttel: Szilárd”

A keret tehát adott, ami sajnos igencsak leszűkíti a mozgásteret is. A magas üléspozíció szintén kiszűr néhány lehetséges megoldást, amiket azért Göbi jó szívvel ajánlana a megjelölt kiszemeltek helyett.

Kedves Szilárd!

A 600-800 ezer forint összeg erősen behatárolja a lehetőségeket. A Scenicből nagy a választék, ki lehet fogni akár jót is, de akár a Scenic akár a Meriva esetében elmondhatjuk, hogy bár az ülés magasabb, mint egy Megane-ban vagy Astrában, de az utastér nem igazán nagyobb. A Meriva egy elég kicsi autó szélességében, hiába magasabb kicsit az üléspozíciója.
A Ford C-Max pedig árban nagyjából itt indul, tehát ha a kínálat aljáról válogatunk, akkor belenézhetünk egy combosabb javítási összegbe, pláne az 1.6-os PSA származék dízel motorok esetében. Pedig a C-Max jobb lenne, mert az utastere tágasabb és az emelt(ebb) üléspozíciója is megvan.
Én egy kicsit leadnék a magas ülésből, és tekintetbe venném a Ford Mondeo és Volkswagen Passat vonalat, kombiban. Ezek a kategóriájuk legtágasabb autói, óriási választék van belőlük, a Passatban inkább dízelt választanék, Passat B5 vagy B5.5-ös PD TDI-t, a Mondeóból pedg benzinest, de azért a 2.0 tdci sem ördögtől való, csak kockázatosabb már ennyi idősen. Ezek üléspozíciója nem magas ugyan, de szélességben az utasterük kényelmesebb, az üléseik nagyobbak. Bruder is ezért szereti a Mondeókat, szívesen használja az egyes Mondeóját is.
Üdv.
Göbölyös Zsolt
Speedzone.hu

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button