Autós Hírek

Múltidéző szupersportkocsit mutat be az Alfa Romeo

Az olasz gyártó még ebben a hónapban bemutatja a legújabb nagy dobását. A premier az Alfa Romeo Múzeumban kerül megrendezésre, amiből már sejthető, hogy egy múltidéző modern átiratra számíthatunk.

 

Az Alfa Romeo egy kimondottan visszafogott, ám mégis sok dologban árulkodó bejelentést tett közzé a napokban. Az olasz gyártó ugyanis augusztus végén egy új szupersportkocsi bemutatására készül. A premier helyszíne? Az Alfa Romeo Múzeum.

Ez egyértelműsíti, hogy egy múltidéző modern-klasszikus leleplezésével borzolják fel a kedélyeket. Azt is lehet már tudni, hogy egy középmotoros szupersportkocsiról van szó, melynek 333 km/óra lesz a végsebessége és csak 33 példány erejéig készítik el. Ezek az adatok pedig arra mutatnak rá, hogy a legendás és kecses 1967-es Alfa Romeo 33 Stradale lesz a kiindulási alap.

Az Alfa 33 technikai specifikációi egyelőre nem ismertek, de könnyen lehet, hogy a Maserati MC20 háromliteres duplaturbós V6-osa gondoskodik majd a meghajtásról, melyet még egy elektromos motorral is kiegészíthetnek, hogy elérjék a 800 lóerő körüli teljesítményt. A másik lehetőség a Giulia és a Stelvio Quadrifoglio 2,9 literes V6-os erőforrása, természetesen ebben az esetben is benne van a dologban lehetőség szinten a további erősítés.

Érdemes lesz tehát augusztus 30.-án becsatlakozni az Alfa Romeo közvetítésébe, ahol már tabuk nélkül mindent megtudhatunk az új olasz csodagépről.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button