______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Minden szegmensben jelen lesz az Audi az elektromos korszakban is

hirdetés

Az Audi vezetősége egy interjúban árulta el, hogy az elektromos korszakban is jelen lesznek azokban a szegmensekben, amikben most is jelen vannak, azaz tényleg nem csak SUV elektromosokban gondolkodnak, hanem például kombikban is.

 

Az elektromos autózás világa már a nyakunkon van. Gyakorlatilag minden nagyobb gyártó kínál már villanyos modelleket, a cél pedig a paletta rohamtempójú bővítése. A legtöbben ezt most még elektromos SUV modellek piacra dobásával lépik meg ( ezzel berántva a folyamatba a másik sikeres kategóriát is), azonban később jöhetnek a színesebb kínálatok is. Legalábbis erre tért ki az Audi fejlesztési igazgatója, Oliver Huffmann egy a Top Gear-nek adott interjújában.

Huffmann megerősítette, hogy a négykarikás gyártó továbbra is tartja magát ahhoz, hogy 2026-ban már csak elektromos autókat mutassanak be, aminek köszönhetően nagyjából 2033-ra futhatnak ki teljesen a belsőégésű motorral szerelt modellek a kínálatból.

hirdetés

Na de a lényeg! Milyen szegmensekben képviselteti magát az Audi a jövőben? Lényegében mindegyikben! Az igazgató kitért például arra, hogy az A6 e-tron Concept a legfőbb bizonyíték arra, hogy a kombikat sem dobják a kukába a későbbiekben. “Az Audi kiáll az Avant mellett, az Avant pedig az Audi része”- fogalmazott Huffmann.

Érdekesség, hogy a kis városi minik piacára is tervezik már a belépőt a németek, aminek a korábban már bemutatott AI:ME koncepció lehet majd az alapja. “Mindenképpen rámegyünk a városi autókra a jövőben. Véleményünk szerint ezekre óriási lesz a kereslet az elektromos korszakban”- hangzott az érvelés.

hirdetés

Sportkocsi? Az is lesz az ígéretek szerint, legalábbis ezt lehet kiolvasni az igazgató elhangzott kijelentéseiből: “A TT egy óriási meglepetés volt. Nem a leggyorsabb sportkocsi, de az egyedi dizájn sikerre vitte. Az R8 egy igazi szupersportkocsi, de szintén meglepő volt a piacra dobása. Kövesse tovább a tevékenységeinket a világ legnagyobb régióiban, készülünk még meglepetésekkel!”

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button