______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Milano? Felejtsd el, hivatalosan is Junior a kis Alfa SUV új neve!

hirdetés

Az Alfa Romeo nemrég még Milano néven mutatta be az új SUV modelljét, de a lengyel gyártás miatt ez nem tetszett az olasz kormánynak. A Stellantis beadta a derekát, Junior az új név!

 

Nem is olyan régen mi is beszámoltunk arról, hogy az Alfa Romeo lefelé bővítette az SUV palettáját. A Milano néven emlegetett autót Olaszországban mutatta be a Stellantis, azonban van egy kis csavar a dologban: költséghatékonyság miatt az újdonságot nem Olaszországban, hanem a konszern egy lengyel üzemében kezdik el gyártani.

Ezt nehezményezte az elmúlt napokban az olasz kormány, azaz az autó olaszos hangzása és kötődése miatt szerintük összevethetetlen a lengyel gyártás. Mit lehet tenni? Vagy haza kell hozni a gyártást, vagy dobni kell az elnevezést. Néhány forrás szerint már a pereskedés is felmerült az ügyben a gyártó és az ország között.

hirdetés

A probléma valós, amire reagált a Stellantis is. Hogyan? Alig pár nappal a premier után megváltoztatták a modell elnevezését, azaz nincs többé Milano, helyette Junior néven kerül majd a szalonokba az Alfa Romeo belépő SUV modellje.

A döntés tehát megtörtént, marad a lengyel gyártás, ami következtében jóval olcsóbb tud maradni az autó, mint ha a nemzeti öntudatnak engedve Olaszországba költöztetnék a teljes gyártást. Viszlát Milano, üdv Junior!

hirdetés

forrás: Stellantis Newsroom

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button