______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Miért van izzítás visszajelző a C8-as Corvette műszerfalán?

hirdetés

Egy Corvette C8 tulajdonos vette észre, hogy a műszerfalon eldugva bizony ott van a dízelekre jellemző izzítás visszajelző ikon is. Tényleg tervez egy gázolajos változatot is a GM? A gyártó reagált a felvetésekre.

 

A Corvette C8 egy igazi ízig-vérig benzines amerikai sportkocsi. Idővel elkerülhetetlen lesz viszont ennek is a villanyosítása a jelenlegi trendek szerint, de vajon először egy erős dízel variánsban gondolkodik a gyártó? Ez a kérdés akkor merült fel, amikor egy szemfüles tulajdonos észrevette, hogy a műszerfalon el van rejtve egy dízel izzítás visszajelző lámpa, ami jelenleg természetesen nem működik.

Amikor ezt meg is osztotta egy közösségi portálon, egyből elkezdődtek a találgatások, hogy vajon a Duramax dízel eshetőségére építették be a visszajelzőt? Valljuk be, nem túl logikus a mostani folyamatok mellett az elképzelés, így a Carscoops magazin megkereste a gyártót is, akik szívesen válaszoltak a kérdésekre.

hirdetés

“Nagyra értékeljük a spekulációt, de ez a szimbólum a szabványosítási folyamat részeként szerepel a műszeregységen. Semmilyen jelentősége nincs, tervezzük, hogy a későbbiekben eltávolítjuk azt”- hangzott a Chevrolet válasza. Mit is jelent ez? Lényegében semmi újat. Az autóiparban már régóta bevett szokás, hogy próbálnak minden alkatrészt a lehető legtöbb modellben felhasználhatóvá tenni a költséghatékonyság miatt, így a visszajelző ikonokat tartalmazó műanyag lapka is úgy van kialakítva, hogy minden eshetőséget ki tudjon szolgálni. Ami nem kell, ahhoz nem társítanak LED-et. Ügy lezárva, nem lesz dízel Corvette!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button