______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Mercedes AMG S63e: kémfotón és videón a konnektoros über-szedán

hirdetés

Az S-osztály új generációját szeptemberben mutatta be a Mercedes, de egészen mostanáig kellett várnia annak, aki ebből is a legdurvábbat kereste: az S63e és az S73e megérkeztek és már nyúzzák őket.

Sokan csodálkoztak, hogy az új S-osztály bemutatóját nem követte szorosan az AMG-változatok leleplezése, de mindezt az indokolta, hogy a szokásosnál több munkát kellett Affalterbachban befektetni, mint az eddig megszokott volt.

Az új S63e AMG illetve erősebb testvére – a valószínűleg S73e AMG – ugyanis megkapja azt a merőben új AMG E Performance hajtásláncot, amely nemsokára bemutatkozik a négyajtós AMG GT Coupe- változatban és amely az M177-es, biturbó V8-as motor és egy nagykapacitású akkumulátor valamint kétsebességű elektromos motor köré épül. E rendszer maximális összteljesítménye 804 lóerő.

TecDAY AMG Future of Driving Performance Eigenständige E PERFORMANCE Antriebsstrategie für Performance-Hybride // TecDAY AMG Future of Driving Performance
Independent E PERFORMANCE drivetrain strategy for performance hybrids

Az S63e álcázott tesztpéldányán jól látszanak a nagy fékek-féknyergek, a jellemzően szögletes kipufogóvégek, valamint a nagyteljesítményű abroncsok is. Ennél a változatnál az elektromos motor teljesítményét 134 lóerőre korlátozzák, így az összteljesítmény 700 lóerő körüli lesz, az S73e esetében a villanymotor a teljes – 201 lóerős – teljesítményét is leadhatja majd, így meglesz a 804 lóerő annak, akinek hiányzik.

hirdetés

A nagyteljesítményű S-osztály hívők így megkapják a mindent vivő kivitelt, de a Mercedes gondolt azokra is, akik megmaradnának a 12 henger valódi, mindenek felett álló luxusánál: ezt a motort a továbbiakban meg lehet rendelni a Mercedes-Maybach S-osztályhoz.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button