______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megvadult a Supra a SEMA Show tiszteletére

hirdetés

A Toyota több újdonsággal is készült az idei SEMA Show-ra. Köztük van például az a Toyota Supra továbbgondolás is, mely már kezd méltó lenni a legendás hírnévhez.

 

Amerika, és egyben a világ egyik legnagyobb tuning rendezvénye a SEMA Show, melyen nem csak a tuningolás nagymesterei teszik tiszteletüket minden évben, hanem bizony a nagyobb gyártók is megmutatják, hogy ezen a téren is van mit felmutatniuk. Ott van például a Toyota, aki idén sokak kérésének eleget téve tovább vadította a BMW-vel közösen fejlesztett újgenerációs Suprát.

A Supra jelenleg futó generációjánál ugyanis régóta kérdéses volt már, hogy vajon tuning szinten felveszi-e a versenyt a legendás elődmodellel, melyből könnyedén építhettek hozzáértő szakemberek akár 1000 lóerő feletti szörnyetegeket is.

hirdetés

Ebbe a kategóriába ugyan most még nem lőtt bele a gyártó, azonban sikerült 600 lóerő fölé tornászni a sportkocsi teljesítményét, egészen pontosan 629 lóerő leadására képes most már 800 Nm nyomaték mellett a 3 literes benzines erőforrás.

Persze, a vadítás nem állhatott meg a lóerők gyarapításánál, így a hátsó tengelyt is áttervezték a gyáriak, míg a látványos felniket a Weld Racing, a brutális fékerőt pedig a Hawk Performance biztosította.

hirdetés

Arról egyelőre nem esett szó, hogy a 630 lovas Supra a szalonokban is megvásárolható lesz a későbbiekben, arra viszont mindenképpen megkaptuk a választ: ezzel a motorral a modell még mindig kiválóan tuningolható, ha valaki kevesli a gyári 340 lóerős teljesítményt.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button