Autós Hírek

Megduplázná a palettáját a Bugatti

A francia-német neves gyártó a tervek szerint nemsokára nem egy, hanem mindjárt két különféle modellt kínál majd eladásra. A Chiron mellé egy mindennapi használatra alkalmasabb autót szeretnének.

 

A Bugatti bejelentette, hogy nemsokára paletta bővítés elé néznek, amire az anyacég, a Volkswagen is rábólintott már. Fejlesztés alatt van ugyanis egy újabb modell, mely nem a Chiron helyett kerül be a kínálatra, hanem mellé. Persze, két szupersportkocsit felesleges lenne egyszerre árulni, így az új jövevény egy hétköznapi tekintetben használhatóbb autó lesz.

Konkrétumok egyelőre nem hangoztak el, ám a használhatóbb megjelölés egy Gran Tourert vagy esetleg egy crossovert sejtet, ezzel a neves gyártót újabb piacokra robbantva be.

Azt már most elárulták viszont a gyáriak, hogy az új modell ára 1 millió euró alatt lesz, viszont Bugatti lévén 500 ezer euró alá semmiképpen nem szeretnének bemenni vele. Egyelőre a technikai részletek sem nyilvánosak, ám Stephan Winkelmann, a márka vezérigazgatója a Bloomberg-nek adott interjújában a belső égésű korszak végét vizionálta meg, így közel sem kizárt, hogy egy elektromos autót állítanak be a sorba a már-már kifutóban lévő Chiron mellé.

“Az autóipar drasztikus mértékben és gyorsasággal változik, így számba kell venni azokat a lehetőségeket, melyek a márkát életben tarthatják a jövőben”- egészítette ki a mondandóját Winkelmann.

A Bugatti vezér kitért arra is, hogy a paletta bővítésével szeretnék annyira megerősíteni a márkát, hogy a későbbiekben akár a Volkswagen csoporton kívül is nyereségesek tudjanak maradni. Ugyan szétválásról egyelőre nincs szó, ám a VW nem is olyan rég a konszern egyszerűsítését és villanyosítását helyezte kilátásba, ami azért adhat aggodalomra némi okot a francia fél számára.

(fotók: Bloomberg)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button