______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Még mindig totális siker a Lamborghini Urus

hirdetés

A Lamborghini büszkén tette közzé, hogy az Urus továbbra is minden képzeletet túlszárnyal eladások terén. Négy év alatt már több mint 16 ezer példány talált gazdára a teljesítményre kihegyezett SUV-ból.

 

Az nem újdonság, hogy az SUV kártya kijátszása alapból sikerre van ítélve egy addig kimondottan alacsony példányszámmal operáló sportkocsi márka életében, ám a négy éve bemutatott Lamborghini Urus sikere még a gyáriakat is alaposan meglepte.

Az olaszok büszkén tették ugyanis közzé az értékesítési adatokat, melyek szerint az SUV modelljükből eddig több mint 16 ezer példány talált gazdára, azaz jóval több, mint amit a Huracan és a Gallardo együttesen fel tudott mutatni pályafutásuk alatt. Az utóbbi két modell ugyanis összesen 14800 darabos eladással büszkélkedhet.

hirdetés

A Lamborghini mindezek mellett büszke arra is, hogy az Urus nem csupán az eddigi vásárlók körében lett sikeres, hanem jelentős számú új vásárlót csábított a márkához. Sőt, az értékesítések 85 százalékát olyan tehetős érdeklődők teszik ki, akik eddig nem tértek be egyetlen Lamborghini szalonba sem.

A megnövekedett megrendelések természetesen új beruházásokat kívántak meg, hiszen a régi gyártási kapacitással egyszerűen nem lehetett volna kiszolgálni az elmúlt években az igényeket. Ezért a gyártó bolognai telephelyének területét megduplázták 80 ezerről 160 ezer négyzetméterre, ezzel új gyártósorokat, fényezőüzemeket és irodaházakat hozva létre.

hirdetés

Mit hoz a jövő? Ezt egyelőre nem árulták el a gyáriak, az viszont biztos, hogy már gőzerővel készül a ráncfelvarrás, mely már a villanyosítás korszakába is betekintést enged majd, valószínűleg konnektoros hibrid szinten.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button