______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Még mindig ködösen fogalmaz Tim Cook az Apple autóipari részvételéről

hirdetés

Bár pletyka szinten lassan már egy éve foglalkoztatja az autóipart, hogy vajon az Apple tényleg készen áll-e arra, hogy gyártóként színre lépjen, a techipari gigacég vezetője még mindig igencsak árnyaltan fogalmaz a tervekről.

 

Az utóbbi idők nagy kérdése, hogy vajon tényleg az autóipari színrelépést tervezgeti-e az Apple, vagy csak alaptalan pletyka szinten terjednek az ilyen irányú híresztelések. Nehéz erre választ adni, ráadásul a cég vezérigazgatója, Tim Cook sem könnyíti meg az ember dolgát.

Az Apple vezér a CNBC beszámolója szerint ugyan hajlandó volt már beszélni az önvezető autókról alkotott véleményéről, de igazán konkrétumokat továbbra sem árult el a cég terveit illetően. “Az önvezetés véleményem szerint egy alapvető technológia. Ha jobban belegondolsz, az autó lényegében egy robot. Az önvezető autó szintén egy robot. Nagyon sok lehetőség van az önvezető rendszerekben. Mit kezd majd ezzel az Apple? Meglátjuk! Sok eshetőséget megvizsgáltunk már, a legtöbb soha sem látott napvilágot. Persze, ezzel nem azt mondom, hogy ez sem fog.”- hangzott a válasz, melyből kivehető, hogy Cook számításba veszi a technológiában rejlő lehetőségeket, konkrét tervekkel viszont még vagy nem rendelkezik, vagy továbbra is igyekszik az amerikai cég ezen törekvéseit a legnagyobb titokban véghez vinni.

hirdetés

Érdekesség, hogy az interjúban rákérdeztek arra is, hogy miért nem fogadta el tavaly Elon Musk meghívását, aki együttműködéssel is kecsegtető megbeszélésre hívta. A válasz szintén kitért a miértekről, ám Cook itt sem rejtette véka alá, hogy igencsak tiszteli a Tesla által elért eredményeket: “Tudod, sosem beszéltem Elonnal, bár csodálom és tisztelem a céget, amit felépített. Azt hiszem, a Tesla hihetetlen munkát végzett, hogy ne csak megszerezze a vezető pozíciót az elektromos autózás terén, hanem meg is tartsa azt ilyen hosszú ideig. Ezért nagyra értékelem őket.”

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button