Autós Hírek

Még mindig eladó a BMW, amiben Tupac a halálos lövéseket kapta

Amerika rap történetének egyik legsötétebb járgánya az a BMW 750iL, melyet már évek óta próbálnak értékesíteni 1,75 millió dolláros áron. A sötét itt nem csak a színre értendő, hanem arra is, hogy ebben a kocsiban lőtték le a világ egyik legnagyobb rapperét, Tupac Amaru Shakurt.

 

Tupac Amaru Shakur a 90-es években rekord gyorsasággal jutott fel a rap-világ tetejére. Művészetét nem csak Amerikában ismerték el, hanem világszerte voltak hódolói. Amilyen gyorsan robbant be a köztudatba, sajnos az élete is olyan gyorsan ért véget 1996-ban, amikor is egy BMW anyósülésén ülve halálos lövéseket kapott. A BMW-t akkori lemezkiadójának feje, Suge Knight vezette és birtokolta.

A hosszított 750iL az eset után egy darabig rendőrségi kézen maradt, majd értékesítették. Újra 2017-ben került a figyelem középpontjába, amikor is a Celebrity Cars megszerezte és megpróbálta hihetetlen összegekért eladni. Nem sikerült (még a Pawn Stars TV műsorban is megjelent) majd 2020-ban megint meghirdették egy aukción 1,75 millió dolláros áron, de akkor is vásárló nélkül maradt.

Na de vajon azóta történt vele valami? Igazság szerint nem. Az autót még mindig hirdeti a Celebrity Cars, ráadásul az árcédulán sem változtattak semmit. A legtöbb szakértő szerint éppen ez utóbbi tényező az, ami miatt nem is lehet majd eladni.

Ugyan, a járgánynak a sötét múltja miatt tényleg komoly értéke van, de azzal jelentősen csökkentették azt, hogy a golyózáporban érintett elemeket újra cserélték, ráadásul több ponton is restaurálták és átalakították az autót. Így pedig lényegében egy szépen megőrzött, de közel átlagos 7-es BMW-ről van szó 1996-ból.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button