______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Már nem fejleszt új belsőégésű motorokat a Nissan

hirdetés

A Nissan úgy látja, hogy a villanyos hajtásé a jövő, így már nem ölnek több pénzt és energiát a belsőégésű motorok fejlesztésébe.

 

Bár egy időben nagy fellendülést láthattunk elektromos fronton, manapság már egyre óvatosabban bánnak a teljes villanyos átállással a gyártók. Persze, néhány márka még mindig úgy látja, hogy elkerülhetetlen az elektromosítás, így inkább ebbe az irányba folytatják a fejlesztéseket.

Most a Nissan jelentette be, hogy az elektromos autózást érintő piaci változások ellenére leállítják a belsőégésű motorok fejlesztését és az elektromos hajtásokkal folytatják tovább. Persze, ez nem jelenti azt, hogy azonnal eltűnnek a benzines erőforrások a japán gyártó kínálatából.

hirdetés

Már csak azért sem, mert az e-Power hibrid hajtás elemeként továbbra is megmarad a hajtásban részt nem vevő, inkább generátorként működő megoldás, ráadásul a világ fejletlenebb piacain továbbra is jelen lesznek az Euro 2-es megoldásokkal, hiszen ezek a régebbi és megbízható fejlesztések már nem igényelnek további befektetést, csak hozzák a pénz a gyártónak.

Érdekes kontraszt, hogy másik három japán gyártó, a Toyota, a Mazda és a Subaru éppen ellenkező irányba mozdul el, hiszen mind a hárman közös összefogással kezdtek bele egy új belsőégésű motorgeneráció kifejlesztésébe.

hirdetés

forrás: Drive magazin

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button