______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Már közúton tesztelik a Lamborghini Aventador utódját

hirdetés

Ahogyan arról már korábban is hallani lehetett, a Lamborghini nyugdíjazza az Aventador szériát. Aggodalomra azonban semmi ok, 2023-ban jön az utódmodell, melyet már szemmel láthatóan gőzerővel tesztelnek a gyáriak.

 

A Lamborghini Aventador az olasz gyártó egyik legmeghatározóbb modellje volt az elmúlt években. Az idő azonban már eljárt felette, elég arra gondolni, hogy a sportkocsi 2011-ben mutatkozott be, azaz már 12 éve szinte változatlan formában van jelen a palettán. Ez bizony több mint egy átlagos modellciklus, így érthető, hogy a gyáriak és a rajongók figyelme már az utódlás kérdésére irányul.

Ez az utódlás 2023-ban meg is fog történni. A gyáriak egyelőre túl sok információval nem látták el az érdeklődőket, de egy szemfüles videósnak a napokban sikerült lefilmeznie két álcázott példányt. Lényegében két Aventador utódról van szó utcai tesztelésen, csupán a kipufogó végződése különbözteti meg őket.

hirdetés

Az egyik példány esetében ugyanis nem a szokásos dizájnos végződés figyelhető meg, hanem oldalanként két cső, melyek egyetlen végződésben futnak össze. Szokatlan megoldás, vajon mit akarnak vele a gyáriak? Természetesen nem ezzel a megoldással fog a szalonokba kerülni az autó, ezzel csak az emissziós teszteket végzik el.

A technika oldaláról egyelőre annyit tudhatunk, hogy az újdonság talán az utolsó V12-es motorral szerelt Lamborghini lesz. Természetesen a villanyosítás már ebben az esetben is tetten érhető, a méretes benzines erőforrás mellett ugyanis megjelenik egy villanymotor is, mely egy kisméretű akkumulátor segítségével segít majd rá a hajtásra.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button