Autós Hírek

Már kétmillió autónál tart az Audi Hungaria

Az Audi Hungaria már 1998 óta gyárt autókat Győrben. Most egy impozáns mérföldkövet ünnepelhetnek a magyar négykarikások: elkészült a kétmilliomodik autó, egy Audi RS Q3 Sportback.

 

A modern magyar autógyártás meghatározó szereplője az Audi Hungaria, mely 30 éve alakult meg és immár 25 éve gyárt is autókat a márka győri üzemében. Már ezek is elég kerek évfordulók az ünnepléshez, ám időközben egy újabb mérföldkő is bekövetkezett a gyártó életében. Ez pedig nem más, mint hogy elkészült a kétmilliomodik győri Audi.

Az ünnepi példány egy Karat bézs színű Audi RS Q3 Sportback, mely német megrendelésre készült el. A meghajtásáról az a szintén magyar gyártású 2,5 literes TFSI erőforrás gondoskodik, mely 400 lóerő leadására képes és sorozatban kilencszer nyerte el az „Év Nemzetközi Motorja” díjat.

„Vállalatunk idén 30 éves jubileuma mellett a járműgyártás 25 éves évfordulóját is ünnepli, így külön öröm számunkra, hogy ebben az évben sikerült elérnünk ezt a fontos mérföldkövet. Az elmúlt évtizedekben szerzett tapasztalatunkra építve készülünk a járműgyártásunk új fejezetére, amelyben az Audi mellett új márkánk, a CUPRA, valamint az elektromobilitás játssza a főszerepet- kommentálta az eseményeket Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Az Audi győri üzemében anno a TT Coupe modellel kezdődött a gyártás, 2024-ben pedig indul a CUPRA Terramar sorozatgyártása, amellyel az Audi Hungaria lesz az Audi Konszern első gyártótelephelye, ahol az Audi mellett más márka modellje is készül.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button