______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Már gyártásban a Delage új szupersportkocsija

hirdetés

A francia Delage márkát 2020-ban élesztették újra. Már akkor bejelentették a márka első modern szupersportkocsiját, ám a kétmillió dolláros különlegesség gyártása még csak nemrégiben kezdődött el.

 

A Delage a 20-as és 30-as években egy kimondottan jól csengő francia márkanév volt. Nem sokkal később azonban eltűnt a süllyesztőben az egész és egészen 2020-ig kellett várni arra, hogy Laurent Tapie feltámassza azt.

Már ekkor tisztázódott, hogy a visszatérés nem is lesz akármilyen, a márka új vezetősége ugyanis egy olyan szupersportkocsit álmodott meg, melyet más gyártó nem kínál a tehetős ügyfeleknek. Ekkor rajzolódott ki a versenyautó-vadászrepülőgép elegynek látszó karbonszálas monocoque vázzal rendelkező D12 modell képe, melyet csupán 30 példányban fognak legyártani, az ára pedig darabonként 2 millió euróra tehető.

hirdetés

A gyártás nemrég kezdődött meg, így hivatalosan már négy darab létezik a 7,6 literes V12-es szívó motorból és egy elektromos erőforrásból álló hibrid-különlegességből, mely kérhető 1010 és 1100 lóerős kivitelben is. Természetesen egy felfoghatatlanul gyors járműről van szó, melynek különlegessége nem csak a Forma 1 világából érkező felfüggesztés, hanem az is, hogy az utas a középen elhelyezett sofőr mögött ül közvetlenül, nem pedig eltolva valamelyik oldalra.

Az újkori Delage mindezek mellett már gőzerővel dolgozik a második modelljén, mely egy nagyobb méretű túrajárgány lesz, de teljesítmény tekintetében szintén az 1000 lóerős ligában fog majd versenyezni a kimondottan gazdag vásárlók kegyeiért.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button